Публикация

Какво е общото между месото, отслабването и стареенето?

Според специалисти от Австралия най-ефективният начин за отслабване при младите жени е диетата с високо съдържание на белтъчини.


Това позволява да се постигнат два пъти по-добри резултати в сравнение с въглехидратната диета.

Учени от Университета в Сидни провели изследване с участието на 71 жени на възраст от 18 до 25 години, които страдали от наднормено тегло. Едната група се хранела с продукти, богати на белтъчини, другата – на въглехидрати.

След една година се установило, че всички участнички в експеримента значително редуцирали теглото си, но тези, които спазвали белтъчната диета, свалили два пъти повече килограми от жените, хранещи се с въглехидрати. Освен това участничките от първата група се чувствали по-заситени, повишила се самооценката им и в организма им не се понижило съдържанието на желязо.

Почти по същото време американски учени от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията доказаха, че жените, които избягват месото в менюто си, по-рано губят младостта и привлекателността си.

Доскоро се твърдеше, че пилешкото, рибата и морските деликатеси са за предпочитане. Но специалистите твърдят, че най-пълноценният източник на белтъчини – месото, не може да бъде заменен и неговият недостиг води до по-бързо стареене.


Коментари