Публикация

Валентинка вместо целувка за празника на любовта

Докато светът се готви да посрещне поредния 14-ти февруари и наоколо се появяват все повече розови и червени сърчица, мечета и картички, то учените предупреждават влюбените да внимават с целувките.


Свети Валентин попада точно в разгара на зимните вирусни инфекции и вместо приятни спомени, които да ви топлят до лятото, може да си докарате настинка или грип, които наистина ще ви „стоплят”, но с високата си температура.

Променливото време и подкачащият живак в термометрите често са обичайните заподозрени за вирусните инфекции, но истината е, че грипът се разпространява от човек на човек.

Не разчитайте на традиционните издайници на болестта – хрема, кашлица, треска, защото хората са носители на вирусите дни преди да развият симптомите.

Учените препоръчват да се избягват струпванията на хора в обществените места, како и да се споделят прибори за хранене – вилица, чаши и т.н.

Може да хванете някой болестотворен вирус и като споделяте балсам за устни, шише с вода, възглавница, кърпа и др.

Затова ако не се чувствате добре или подозирате, че партньорът/ката ви се разболява, по-добре си разменете валентинки вместо целувки, за да избегнете неприятното боледуване.

" }-->

Коментари