Публикация

Започнете деня с усмивка

Знаете ли, че за по-малко от 30 минути може да си осигурите безкраен запас от енергия за целия ден?


Правилните движения и храни в началото на всеки ден могат да отключат позитивни емоции и да фокусират вниманието ви върху важните неща.

Напълнете сутринта с цветове
Първото нещо, което трябва да виждате, когато отваряте очи, са ярки цветове. Те моментално ще предизвикат прилив на енергия. Ако не искате да боядисате стените на спалнята в ярки цветове, то може да сложите картина, която да ви зарежда сутрин. В кухнята си направете сок от нар, например, или хапнете ягоди – някакъв плод с агресивен цвят, за да ви ободри. Сивотата на ежедневието уморява, внесете малко разнообразие.

Забравете доспиването след будилника
Колкото повече време отделяте сутрин да си доспите, след като сте чули звънеца за събуждане, толкова по-уморени ще се чувствате. Мозъкът решава, че има време за още сън и като станете най-накрая се чувствате летаргични и недоспали.

Визуализирайте деня си
След като вече сте станали от леглото, започнете да планирате деня си – какво трябва да свършите, къде трябва да ходите. Визуализацията ще ви помогне да избегнете напрежението от неочакваните ситуации, защото ще сте подготвени за изненади.

Пийте вода

Изпиването на чаша вода след ставане ще възобнови течностите в тялото. Дори малките загуби на вода от организма водят до физическа и умствена умора. Пийте вода през целия ден, за да не се дехидратирате.

Посрещнете слънцето
Колкото и варварско да ви се струва да ставате с първите лъчи на слънцето, ще разберете, че този навик ще ви енергизира. В момента, в който първите лъчи на слънцето докоснат клепачите ви, биологичният часовник на тялото спира да произвежда хормона на съня (мелатонин). Излезте навън (ако е възможно) и се порадвайте на изгрева или изпийте сутрешното си кафе до най-слънчевия прозорец.

Започнете да спортувате
Сутрешните спортни активности са много ободряващи и ще ви помогнат да се отървете от сънливостта. Излезте в парка с приятели или отидете на фитнес, покарайте колело, потичайте.

И не на последно място – започнете деня с усмивка. Позитивната страна на нещата винаги е по-приятна.


Коментари