Публикация

Как да съхраняваме плодовете по-дълго

Когато не можете да пазарувате пресни плодове и зеленчуци всеки ден, трябва да се научите да ги съхранявате правилно, за да запазят полезните съставки за по-дълго време.


Ето какво трябва да знаете за съхранението на пресните плодове:

- Температурната чувствителност на някои плодове често налага съхранение в хладилник. Ако обаче той е препълнен, по-добре намерете най-хладното място вкъщи, за да ги съхранявате.

- Ябълките, крушите, ягодите, сливите, нектарините и прасковите трябва да се поставят в хладилника в пликове с дупки, за да не изгубят влагата си.

- Цитрусите лесно губят соковете си в хладилника, по-добре ги увийте в хартия поединично, ако няма къде другаде да ги съхранявате.

- Екзотичните плодове пък не обичат да им е студено. Ананасите и бананите трябва да стоят на стайна температура, за да не повехнат.   

- Горските плодове трябва да се съхраняват цели и немити, защото абсорбират водата от измиването и гният по-бързо. Освен това вкусът им се разводнява.

- Някои плодове се нуждаят от време след откъсването, за да узреят. Затова ги дръжте извън хладилника. Това се отнася за мангото, бананите, крушите и т.н.

- Когато съхранявате много плодове на едно място, трябва редовно да ги проверявате за наранени зони и гниене и да ги почиствате, за да не загубите всичките.

Коментари