Публикация

Магията на карамфила

Карамфилът има много лечебни свойства ...


Тази дребничка подправка е много полезна не само в кулинарията, но и в медицината. Традиционно карамфилът се използва в комбинация с други подправки за овкусяване на различни ястия, но има и други приложения.   

Карамфиловото масло се използва в производството на парфюми, сапуни, соли за вана и като ароматизатор в медицината и стоматологията. Карамфилът стимулира бавното кръвообращение и по този начин насърчава храносмилането и метаболизма.

В китайската медицина се използва против повръщане, стомашно разстройство и други проблеми, свързани с храносмилателната система. Ако се чувствате стресирани, кипнете малко вода с листа от босилек, листа от мента и карамфил. След това можете да използвате тази вода за чай. Добавете малко мед към него. Това ще ви помогне да облекчите напрежението.

Зъбобол
Използването на карамфил при зъбобол намалява болката. Той също така помага за намаляване на инфекцията, което се дължи на неговите антисептични свойства.

Храносмилателни разстройства
Карамфилът насърчава ензимния поток и засилва функционирането на храносмилателната система. Консумацията на смачкан на прах карамфил, смесен с мед,  е ефективно средство срещу повръщане. Помага и при болки в стомаха.

Кашлица
Дъвченето на карамфил със сол на кристали облекчава отхрачването и дразненето в гърлото.

Коментари