Публикация

Момичета изучават тънкостите на медицинската козметика

Тънкостите в медицинската козметика, най-модерните тенденции в разкрасяването и дори хитовата терапия в Холивуд – прилагане на фито стволови клетки, са само част от темите, които изучават студентите по медицинска козметика в първия извън София кабинет към Медицинския колеж във Варна.


Първият випуск е от 13 момичета, които ще изучат 36 дисциплини в продължение на 3 г., като цената на целия курс е 12 000 лв. В края му младежите ще бъдат дипломирани бакалаври със специалност медицински козметик.

На практика завършилите ще могат да работят в центрове за красота, клиники по пластична (естетична, козметична) хирургия, балнео- и СПА центрове и т.н.

Подготовката за разкриването на специалността е заслужила абсолютно всяко направено до момента усилие както от страна на ръководството на колежа, така и от страна на спонсорите, които до момента са инвестирали над 8 000 лв. в модерни апарати и козметични продукти. Причината е, че в момента пазарът изпитва огромен глад за този вид специалисти.

Абсурдно е в козметичните студия да се ангажират хора, които са завършили някакъв 3-месечен курс без елементарни познания по медицина. С подобни „умения“ клиентите бързо се превръщат в пациенти на болниците, коментират специалисти.

Коментари