Публикация

Програма за лечение на екзема без стероиди

Дерматолозите в Токуда Болница-София направиха дневен център за съвременно лечение на дерматити без опасност от странични явления.


Японската болница стартира програма за лечение на екземи без стероиди. Специалистите от Клиниката по дерматология и венерология организират съвременното лечение на дерматитите по принципа на дневен център, в който страдащите от екземи се проследяват и лекуват продължително, но без да е необходимо да се настаняват в болница. За повече информация е разкрит телефон: 02/403 4933.

„Основното предимство на безстероидното лечение на екземи е пълното отсъствие на странични ефекти по време на терапията”, категорична е д-р Здравка Демерджиева, дм – началник на Клиниката по Дерматология и Венерология на Токуда Болница. „Така се преодоляват най-честите странични ефекти на кортикостероидната терапия – повишаване на кръвното налягане, разширени капиляри, атрофия на кожата, риск от диабет и т.н.”, допълва специалистът.

Екземите са много често срещано възпалително, остро и хронично кожно заболяване, което може да се предизвика от различни фактори: генетична предразположеност, алергия към вещества, с които кожата е в контакт и др, което предизвиква сериозен дискомфорт за пациентите. След прецизирането на диагнозата се прилага лечение което е по индивидуален план при всеки пациент. Стандартната практика е чрез локални или системни кортикостероиди, на която терапия Токуда Болница предоставя алтернатива.

Вместо кортикостероидите в Клиниката по Дерматология и венерология на Токуда се извършва комплексна терапия, която е доказана и без странични явления, и включва

- лечение с калциневринови инхибитори
- фототерапия - УВБ лъчение, ПУВА терапия
- лечение с ретиноиди (производни на витамин А)
- лечение с имуномодулиращи медикаменти
- климатотерапия

По време на терапията не е необходимо пациентите да се откъсват от нормалното си ежедневие или да ползват болнични, тъй като неколкодневният курс на лечение е съобразен със заетостта им и не изисква настаняване в болница.

За повече информация и записване: Клиника по дерматология – 02/403 4933

Коментари