Публикация

Спортувайте, но не до последен дъх

Някои хора изпадат в заблуждението, че като се запишат в кварталния фитнес клуб и проблемите им с теглото ще се решат моментално...


Други пък изпълняват стриктно съвети, които са чули от приятели и познати, или се доверяват на симпатичната фитнес инструкторка в залата, но резултатите не са задоволителни.

За да не станете жертва на някои фитнес заблуди, прочетете следващите редове.

Упражнения на празен стомах
Една от най-честите грешки, които хората правят, когато тренират, е да го правят на празен стомах. Това може да доведе до умора още преди тялото да е започнало да изгаря мазнините. Спортуването на пълен стомах обаче също е вредно, специалистите препоръчват да хапнете нещо леко преди тренировка – плод, пълнозърнеста бисквита и т.н.

Записвате се на фитнес, за да влезете във форма
Това е друго често срещано погрешно схващане, твърдят учените. Всяка форма на двигателна активност, която осигурява на тялото цялостна тренировка, включително каране на колело, танци, джогинг или дори плуване, е също толкова добър начин за влизане във форма, както и вдигането на тежести във фитнеса. Може да се упражнявате по всякакъв начин, защото спортуването не е синоним на фитнеса.

Жените натрупват мускули като мъжете, ако вдигат тежести
Редовните тренировки само оформят и стягат мускулите. Мит е, че жените трупат мускулна маса като мъжете, поясняват специалистите. Единствено дамите, които целят този резултат, постигат такава мускулатура. Останалите е малко вероятно да увеличат мускулите си само с обикновени тренировки.

Очакване на чудеса
Перфектно изваяните тела, които виждате по телевизията, не са постигнати за два дни. Необходимо е търпение, дисциплина и много работа. Трябва да стоите далеч от фитнес инструкторите, които ви обещават резултати само за няколко седмици с други средства..

Прекаленото изпотяване означава, че сте извън форма
Потенето е средство за освобождаване на топлина от тялото, за да се поддържа нормална температура. То играе ролята на проста охладителна система и е напълно нормален процес, твърдят експерти.

Колкото повече се упражнявате, толкова по-добре
Прекаляването със спорта може да ви докара травма. Мускулите ви се нуждаят от най-малко 24 часа, за да се възстановят. Важно е и да почивате, за да избегнете преумора.

Коментари