Публикация

Нов апарат отказва от тютюнопушенето за 45 минути

Нов апарат в МБАЛ „Токуда Болница София” помага на пушачите да се откажат от тютюнопушенето мигновено. До този момент над 85% от преминалите курса са се отказали окончателно от пушенето.


Терапията е нова по рода си и за разлика от другите методи за отказване на цигарите не се базира на заместители на никотина или доставяне на пристрастяващата съставка по алтернативни начини.

За записване и повече информация е разкрит телефон: 02/403 4925.


Изключително ефективната терапия за отказване от тютюнопушене “I Quit Smoking”. Лечебният подход се нарича електро-аурикулотерапия. Това означава лечение чрез стимулиране на рефлексни точки върху ушната мида, които отговарят за пристраствянето.

Дозирани спрямо всеки пациент електроимпулси се подават от специален апарат, в който предварително са въведени всички данни за здравословното състояние на пушача и неговите индивидуални специфики – възраст, пол, тегло, ръст и т.н.

„Няма по-лесен и по-надежден начин за отказване от цигарите. Основно предимство е, че се извършва под лекарски контрол в отделението по Физикална терапия и рехабилитация на болница "Токуда", поясни началникът на отделението д-р Виолетка Икономова.

Тя е категорична, че с новата апаратура пушачите лесно преодоляват зависимостта, абстинентното състояние и повишения апетит след спиране на цигарите.  Д-р Икономова обяснява, че преминалият терапията не изпитва специфичния никотинов глад, който предизвиква стрес и търсене на заместител под формата на храна.

В Токуда терапията е създадена като комплексна пакетна услуга, която включва:
- Преглед от специалист
- Лабораторни изследвания на кръвта и урината
- Спирометрия
- Електрокардиограма - по преценка на специалиста
- Вторични прегледи
- До 4 електро пунктури в зависимост от повлияването на пациента /в повечето случаи ефектът се наблюдава още след първата процедура/

Коментари