Публикация

Сладки и меки устни през цялата година

Целувките са знак за обич и привързаност. Твърди се, че най-много се раздават на Свети Валентин.


Кожата на устните е нежна и чувствителна, през зимата често пресъхва и се цепи, бели се и повяхва. Необходимо е допълнително овлажняване, повече витамини, защита от студ и вятър.

Но само на мазилата не бива да се разчита. Грижата за устните е не само отвън, но и отвътре. Намалете мазнините и силните подправки, хапвайте повече плодове, зеленчуци и ядки. И поне литър и половина вода на ден. А понякога е необходима и консултация със специалист.
Нацепените ъгълчета често показват липсата на витамин В, затова в менюто трябва да има риба, яйца, млечни продукти и листни зеленчуци.

За сладки целувки е необходимо ексфолиране, овлажняване и защита на устните. Дори си има и гимнастика за устни, като със стегнати мускули се казват гласните букви или все едно се духа свещ. Масаж пък се прави с леко влажна четка за зъби.

Цяла козметична индустрия се грижи за устните ни. Срещу лющенето и напукването помагат кремове с добавени витамини А и Е. Дори и направо може да се изсипят капсулите с тези витамини върху устните.

-brr-

И зиме, и лете залагайте на качествената козметика. Лошата и евтина може да изсуши или раздразни устните.

Изберете червилото и гланцът да са с бадемово или какаово масло, както и витамините А и Е. Добре е в балсама за устни да има пчелен восък, който хидратира и задържа влагата в устните. Полезни съставки са и маслата от манго, авокадо, малини.

Напоследък от екрана надничат много дами с напомпани устни. Сочността им обаче не е черешовата от любовните поеми, а от инжекциите на естетичната хирургия. Но грижата за устните е подръка на всяка дама в кухнята. Торбичката билков чай е чудесен овлажняващ лосион. Медът за 20 минути прави устните меки и сочни. Еластични стават с извара и сок от морков. Преди да сложите зехтина в салатата, може да го лепнете и на устните за десетина минути.

Празната кутийка от крем може да напълните със специален балсам за устни. Разтопявате на водна баня пчелен восък и бадемово масло. Прибавяте мед и няколко капки лимонов сок и слагате в хладилника. Друга кутийка можете да напълните с равни количества розова вода и глицерин.

Вместо ябълката да отива направо в гърлото, е добре да си направите с нея масаж на устните. И не само с ябълката, но и с всякакви плодове, които обичате да хапвате през зимата.

Казват, че най-сексапилните устни - тези на Анджелина Джоли, дължат славата си на обикновен ментов балсам. И никога не облизвайте устните си в студеното време. Така ще давате само грапави целувки.

Коментари