Публикация

Вкусен и полезен детски сандвич в пет стъпки

Сандвичите обикновено се причисляват към групата на нездравословните храни, въпреки че те са бързо и удобно хапване за междучасието.


Ако добавяме обаче колбаси и майонеза, ще превърнем закуската на детето си в истинска калорична и вредна бомба.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще направят сандвича на вашия наследник не само полезен, а и вкусен:

1. Всички сме свикнали да правим сандвичите с масло. Ако не искаме да товарим детето си с излишни калории, по-добрият и много по-здравословен вариант е да използваме зехтин.

2. По магазините вече се предлага огромно разнообразие от пълнозърнести хлябове. Между тях неминуемо ще намерите точно този, който детето ви ще обикне. Отдавна белите хлябове са компрометирани. А можете да опаковате плънката в зелена салата.

3. Да избегнете колбасите и кренвиршите е напълно възможно. Парче пилешки или пуешки гърди прекрасно ще заменят продуктите, които са с незнайно съдържание. Не пренебрегвайте и рибата. Тя влияе прекрасно върху растящия детски организъм.

4. Колкото по-зелен е сандвичът на вашето дете, толкова по-добре. Салатите и марулите не само съдържат витамини, но и стимулират изработването на жлъчен сок и ферменти, а и чудесно се съчетават с пилешкото или пуешкото месо.

5. Ако не си представяте сандвич без сирене, опитайте да замените твърдите и мазни видове с нискокалорични като моцарела. Изварата също е добър вариант. Но внимателно четете етикетите. Не избирайте продукти, съдържащи палмово масло.

Коментари