Публикация

Далеч от очите, далеч от стомаха

Искате ли да ви разкрием лесен и ефективен начин да свалите няколко излишни килограма?


Тайната се крие в начина на подреждане на храната в хладилника – слагайте най-здравословните продукти на нивото на очите или най-отпред, за да ги виждате.

Психолозите твърдят, че този трик има ефект особено при лакомниците, които посягат към първото нещо, което видят в хладилника. Ако в дома ви има нездравословни продукти, то поне ги скрийте от поглед.

В шкафовете и в хладилника на преден план поставете пълнозърнести храни, плодове и др. Без да осъзнавате ще подобрите диетата си, а това ще се отрази положително и на талията ви.

Друга хитрост е да сервирате храната в по-малки чинии. Така ще се залъжете, че сте си сложили достатъчно от вкусното ястие, без да се налага да си досипвате. Хранете се на масата в кухнята или трапезарията, а не пред телевизора. Така ще намалите подсъзнателно количеството на поеманите калории и ще подобрите силата на волята си да откажете десерта.

Учените са установили, че хората имат навика да изяждат това, което им е пред очите, дори да не са гладни. Затова трябва да се постараете да избягвате тези скрити калорични капани.

Подредете хранителния хаос вкъщи като държите вредните храни далеч от очите, подчертайте полезните с хубава купа например – поставете различни видове плодове в красива купа на масата в хола или на плота в кухнята.

Коментари