Публикация

Магнезият допринася за спокойна и нормална бременост

Минералът магнезий е от изключителна важност за правилното функциониране на човешкия организъм, като основната му роля е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната системи.


Известен е още като антистресов минерал. Магнезият не може да бъде произведен от човешкото тяло и трябва всекидневно да се набавя чрез храни, богати на това вещество  - спанак, броколи, целина, зеле, краставици, зелен фасул, синап, почти всички видове ядки, сушени плодове и много други.

Набавянето на нужното количество магнезий чрез храната не винаги е достатъчно, особено при хората в активна възраст, подложени на стрес и голямо физическо или умствено натоварване, бременните, кърмачките и възрастните хора.

Eдна от групите хора, при които набавянето на достатъчно количество магнезий е от жизнена важност, са бременните. Поради повишената им потребност от магнезий, те често страдат от магнезиев дефицит. При тях липсата на магнезий може да доведе до интензивни и болезнени контракции на матката, които от своя страна създават риск от преждевременно раждане или спонтанен аборт. За да предотвратят този риск и да осигурят на своето бебе правилно развитие в майчината утроба, те често се доверяват на Магнерич.

Това е висококачествен лекарствен продукт от Актавис с доказано ефективно действие и достъпна цена. Той е изцяло родно производство и може да бъде закупен без рецепта от най-близката аптека. Магнерич е утвърден и изпитан продукт, с над петнадесетгодишно присъствие на пазара.

Фактът, че през 2011 година Магнерич е най-продаваният продукт сред магнезиевите препарати на българския пазар, ясно говори за това, че той по категоричен начин е спечелил не само доверието на АГ специалистите, но и предпочитанието на самите потребители. Магнерич по нищо не отстъпва в качеството си на конкурентните чуждестранни продукти, като в същото време е и на по-изгодна цена.

Магнезият в Магнерич е комбиниран с органична киселина за по-лесното му усвояване от организма. АГ специалистите често препоръчват бременните жени да приемат Магнерич през по-голямата част от тяхната бременност, като това обикновено е от втория до началото на деветия месец.

Продължителното приемане на Магнерич не само, че е напълно безвредно, както за майката, така и за плода, но в повечето случаи е дори задължително. Установено е, че магнезият успокоява гладката мускулатура на матката и по този начин спомага за намаляване на опасните маточни контракции.

Освен че предотвратява преждевременните, силни и болезнени контракции на матката, Магнерич намалява до голяма степен и мускулните крампи (болезнени схващания) в краката, които бременните жени често получават през нощта или рано сутрин. Освен всичко друго, Магнерич има и успокояващо действие върху нервната система, като помага за преодоляването на характерните за бременността тревожност и нервно безпокойство.

Коментари