Публикация

Огледалце, огледалце... - идея за пролетен грим

Искате да озарите лицето си, без да изглежда, че носите прекалено много грим? Има решение за този проблем. Използвайте топли нюанси - праскова, корал и землисто зелено.


Тези свежи неутрални цветове са подходящи за всеки тен. Те са варианти на земните тонове и затова, когато ги поставите правилно, ще освежат лицето ви.

Най-хубавото е, че те са подходящи за пролетта, тъй като наподобяват естествените нюанси в природата – от пастелни тонове до ярки палитри.

Ето как да създадете по-мек, по-хубав вид на лицето си:

Зелени сенки за очи
– зеленото е неутрален цвят като бежовото, но има повече пигменти и затова придава повече дълбочина. Потърсете си сенки с малки частички златисто, за да отразяват светлината и да отвличат вниманието от някоя и друга издайническа бръчица по лицето. Купете си само едни сенки, а не палитра. Напластяването на различни нюанси зелено наведнъж може да надделее в грима и да развали търсения ефект. Не ги съчетавайте със зелен молив, използвайте кафяв (за по-мек поглед) или черно (за по-драматичен вид).

Открийте вашия нюанс зелено – ако сте със светла кожа, изберете по-пастелен тон (ментово, например). Ако тенът ви е средно тъмен – използвайте сенки в цвят каки или маслина. Жените с тъмна кожа трябва да заложат на горското зелено или сенки с цвят на водорасли.

Прасковен руж – прасковеното е цветът на здравето. Много жени използват розови нюанси по навик. Прасковеният руж ще освежи и подмлади излъчването ви. Изберете си цвят с лек отблясък, който ще разкраси чертите ви и ще ги направи по-женствени. Когато си купувате руж в този цвят трябва да имате предвид, че той винаги изглежда по-светъл, след като се нанесе.

Открийте вашия цвят праскова – за светла кожа – мек нюанс с леко розови оттенъци, за среден тен – изберете нюанс, който отива към кайсия или пъпеш. На тъмната кожа подхожда най-много праскова с бронзиращ ефект.

Коралови устни
– кораловият цвят е микс от розово и прасковено, което отива на всички. Освен това откроява устните и ги прави по-красиви. Изберете си кремообразно и хидратиращо червило или гланц за устни. Трудно ще откриете подходящ молив за устни, затова си изберете по-неутрален цвят, който да се доближава до естествения тон на устните. Нанасяйте кораловото червило с пръсти или с четка, за да не поставите твърде много от него.

Открийте вашия цвят
– на светлата кожа отива меко прасковено-розово. На средния тен – оранжево-розови нюанси, а на тъмната кожа - огнено червено-кафяви коралови нюанси.  


Коментари