Публикация

В Пловдив отваря врати нова болница с диагностичен център

Нова модерна многопрофилна болница за активно лечение „Еврохоспитал Пловдив” и медицинският диагностичен център „Еврохоспитал Пловдив” към нея отварят врати.


Здравните заведения вече имат сключени договори със здравната каса. Това съобщи управителят  д-р Венцислав Джурков.

По думите му медицинското заведение отговаря на високите европейските стандарти и като приоритет в работата на екипа ще бъде профилактиката, доказала решаващата си роля за ранната диагностика и успешно лечение на редица заболявания във всички развити страни.

МБАЛ „Еврохоспитал Пловдив” разполага със 137 легла в 4 отделения - вътрешни болести, хирургия с 5 операционни зали, гастроентерология, ортопедия, анестезиология и интензивна
терапия. Оборудвана е с техника от най-висок клас:  ултрамодерен компютърен томограф за образна  диагностика, дигитален мамограф, дигитален графично-скопичен рентгенов апарат, лапароскопски набори за „безкръвни” операции на тумори, коментира д-р Джурков.

Медицинският комплекс разполагат още с кръвна банка, лаборатория за микробиологични и медицински изследвания.  Уникални за Южна България са и четирите ендоскопски зали, в които ще се провеждат високо технологични изследвания и съвременни оперативни  начини на лечение.

Коментари