Публикация

Противозачатъчните натоварват черния дроб

Според статистиката всяка трета жена на планетата употребява хапчетата антибебе.


Това е най-използваният начин за предпазване от нежелана бременност, както и се предписва при нарушен хормонален баланс.

Нашият организъм сам произвежда множество хормони, други му добавяме чрез храна и препарати. Хормоните, които се съдържат в противозачатъчните таблетки, се преработват в черния дроб. Ето защо жени, които ползват противозачатъчни таблетки в продължение на по-дълги периоди, излагат на риск черния си дроб.

Черният дроб е най-големият орган в човешкото тяло след кожата. Неговата роля в организма е многопосочна - преработва и отделя много вещества, като хормони, лекарства, токсини и алкохол. Черният дроб няма нервни окончания и не боли.  При проблеми с него се усеща по-скоро тежест в дясното подребрие, на която малко хора обръщат внимание и не могат да вземат незабавни мерки, за да предпазят този жизненоважен орган.

Черният дроб е „химическата лаборатория” на организма. Правилното му функциониране е важно за цялото тяло, но не е нужно да избираме между здрав черен дроб и спокойствие за последствията от сексуалния си живот.

Решение е приемът на препарат за подобряване функционирането на черния дроб. Има различни такива препарати, като някои от тях се купуват без лекарско предписание. Пречистеният екстракт от соя, който съдържа „есенциални“ фосфолипиди, доставя на черния дроб съставките, необходими за изграждане на стената на всяка наша клетка. Тези „тухлички”, фосфолипидите, са  абсолютно идентични по химическа структура и действие с произвежданите в черния дроб на човешкото тяло фосфолипиди.

Функцията на  клетките на черния дроб пряко зависи от есенциалните фосфолипиди, които имат няколко основни функции - защитават клетката от различни външни влияния, участват в транспортните й процеси, и най-важното - нормализират нарушената чернодробна функция и спомагат за регенериране на чернодробната тъкан.

Соята е позната с лечебните си свойства от хиляди години. Соевите фосфолипиди помагат за по-добрата работа на черния дроб и са напълно безопасни – не са познати състояния на отравяне или предозиране.

Коментари