Публикация

Екстракт от соя помага на чернодробната функция

Всички искаме да се чувстваме добре и по възможност винаги...


Кожата ни да излъчва здраве и блясък, косата ни да е лъскава, плодовете и зеленчуците да помагат на тялото ни да е леко и да не се уморяваме толкова бързо.

Днешните дни са различни. Вероятно сме понатрупали килограми, пием лекарства за поне 2-3 болести, тялото не ни слуша, борим или висок холестерол, или висока кръвна захар. Различни са ангажиментите ни, разстоянията, различни са храните, които консумираме.

Всичко това натоварва черния ни дроб. Черният дроб е изключително важен орган в нашето тяло, който забравяме покрай другите „болежки“.

Черният дроб е разположен в дясното подребрие и е най-големият и най-сложен орган в човешкото тяло след кожата. Това е "химичната лаборатория" на нашия организъм. Ако страда, в повечето случаи не боли, а се усеща тежест в дясното подребрие.

Черният дроб е отговорен да се освобождаваме от почти всички токсини. Преработва лекарства и синтезира важни белтъци, хормони и ензими. Играе ключова роля в метаболизма, дезинтоксикацията и борбата с инфекциите. Черният дроб образува жлъчка, която е необходима за пълното разграждане на мазнините.

Важно е да му осигуряваме почивка, за да не се натоварва прекалено. В много случаи обаче не може да спрем лекарствата, които приемаме постоянно. Тогава е удачно да използваме препарати за подобряване функционирането на черния дроб. Има различни такива препарати, като някои от тях се купуват без лекарско предписание. Пречистеният екстракт от соя съдържа есенциални фосфолипиди,  които са идентични с произвежданите в нашия черен дроб.

Те защитават клетката от различни външни влияния, участват в транспортните й процеси, и най-важното - нормализират нарушената чернодробна функция. Така есенциалните фосфолипиди спомагат за регенериране на чернодробната тъкан. Освен това те са напълно безопасни – не са познати състояния на отравяне или предозиране.

Коментари