Публикация

Аксесоарите за коса - моден хит на сезона

Чудесен начин да разнообразите прическата и имиджа си са аксесоарите за коса.


Модните диктатори триумфално възкресиха диадемите, лентите и кърпите. Замахът, с който те се завърнаха, е зашеметяващ. Разнообразието им може да се справи с всеки вкус и стил. Позволява ви да бъдете различни всеки ден и неотразими при специален повод. Днес модните аксесоари за коса освен функцията си да придържат прическата и да се справят с непокорните кичури са и чудесен акцент към тоалета. Затова и трябва да бъдат съобразени с него. Най-популярни са тези, които се носят около главата – диадеми, ленти за коса, широки панделки и т.н.

Ето какво предлага пазарът, както и няколко съвета от стилисти.
Диадемата отдавна не се използва само за да прибира косата, когато ни пречи. Макар че чисто практическата й роля също не е за отхвърляне. През тази година актуални цветове са златисто, сребристо, зелените и сините оттенъци. Хит са моделите с паунови и всякакви други перца. Ако пък искате да внесете шик, поводът си заслужава, а джобът ви го позволява, диадеми с камъни и кристали Сваровски ще ви свършат чудесна работа. Модните законодатели са намерили място и на кожата. Любителите на по-изчистените модели могат да заложат на класическите тънки диадеми. Украсените с малки панделки пък стоят чудесно на дълги разпуснати коси, като им придават романтичен вид.

Рок-метъл стилът се е намърдал и в косите на по-младите представителки на нежния пол. Диадемите с метални шипове и пирамиди са за по-смелите и екстравагантни девойки. Не използвайте диадемата за прибирането на бретона! Тази година той е на особена почит. Носете диадемата над него. Използвайте я и за разнообразяването на кока, конската опашки или плитките.

Носенето на аксесоари може да се съчетае с всяка прическа, цвят на коса, дължина. Не ги пренебрегвайте дори и да сте с къса коса. Всъщност те са чудесен инструмент, ако ви се наложи да превърнете спортната, ежедневна прическа в официална. Ако пък непокорната коса отказва да застане така, както искате, и не постигате идеалната визия, то винаги може да прикриете някой недостатък или да го превърнете в ефект с подходящ аксесоар.
Широките ленти и кърпи за коса се завърнаха от 80-те и категорично ни напомниха за себе си.

Стилистите съветват да ги носим небрежно, за да избегнем ефекта от ученически тип прическа. Стоят добре на разпуснати дълги коси с прав бретон. Изберете материята в зависимост от повода. Кадифето и сатенът са добро решение за събитие, което изисква специален дрескод. Ако пък вашият стил е спортният, заложете на кожени, плетени и велурени ленти. Цветните пък ще освежат всеки ежедневен неутрален костюм и ще внесат настроение в сивите студени дни.

Цвете в косите? Защо не! Флоралните мотиви са едни от най-предпочитаните този сезон. И колкото по-големи, толкова по-добре. Може да избирате измежду цветове, материи и използвани материали в зависимост от повода и вашето настроение.

Аксесоарите за коса не се изчерпват дотук. Всякакви шнолки, фибички и подобни джунджурийки могат да влязат в употреба. Бъдете обаче внимателни! Не прекалявайте и ги съобразете с останалите бижута, които носите. Спазвайте няколко простички правила и няма да сгрешите. Ако носите голямо колие, бижуто в косите трябва да е малко и ненатрапчиво. Също както и ако заложите на ефектни големи обици.

В магазинче за подобни финтифлюшки може наистина да се замаете от цветове и разнообразие. Да разглеждате с часове, докато си изберете подходящите за вас аксесоари. Добрата новина е, че може да се сдобиете с тях на достъпна цена. Не е необходимо да се изръсите цяло състояние, за да придадете оригиналност на външния си вид. Спокойно ще се вместите в бюджет около 20 лева за някоя ефектна диадема или лента за коса. Ако пък предпочитате по-дребните аксесоари, може да притежавате цяла дузина от тях.

Предстои ви специален повод, за който нямате подходящо облекло, а нова рокля в момента не можете да си позволите. Тогава заложете на аксесоарите за коса. С малко инвестиция не само ще придадете нов вид на стария си тоалет, а и ще сте сигурни, че няма да останете незабелязани.

Коментари