Публикация

Ръководството на БЛС бе преизбрано на отчетно-изборния събор

На завършилия 54 отчетно – изборен събор на Българския лекарски съюз, цялото ръководство на БЛС беше преизбрано с две трети от гласовете на всички делегати.


Председател на БЛС остава д-р Цветан Райчинов, негови заместници са д-р Юлиан Йорданов и д-р Георги Ставракев, гл.секретар е д-р Димитър Ленков.

Управителният съвет запази състава си  60% , като беше структуриран от представители на максимален брой регионални колегии. Новият председател на Етичната комисия е д-р Петко Загорчев – зав.отделение по анестезиология и реанимация на МБАЛ-Шумен. Контролната комисия беше оглавена от доц. д-р Любомир Алексиев – ВМА, София. На събора присъстваха 361 делегати, което е показателно за представителната активност на съсловието.

 Д-р Райчинов изпрати писмо до  делегатите, участвали в Събора, в което изказва своята благодарност за изключително активното им участие, като акт на силата на съсловната организация.

„Присъствието на 361 делегати, културата на дискусията и дори  различията  в определени позиции, доказа, че имаме сили и възможности да работим заедно в защита на общите ни интереси.- се казва в писмото.- Бих искал да ви уверя, че подкрепата, която две трети от Вас дадоха на цялото ръководство на БЛС, е не само чест за нас, но и дълбоко осъзната отговорност за доверието, което ни гласувахте за втори път. Фактът, че и половината от членовете на УС също бяха преизбрани за втори мандат засилва още повече нашата убеденост, че пътят, по който вървим е правилен, но предстои още много работа, за да имаме право да се чувстваме удовлетворени от свършеното. Уверявам ви обаче, че ще направим всичко необходимо, за да оправдаем вашето доверие, надяваме се да продължим да работим съвместно и да не забравяме, че каузата на успеха се корени в единството. Българските лекари в момента имат нужда точно от това.”- завършва писмото.

Новият състав на Управителния съвет е: д-р Диана Чинарска – София, доц. д-р Лиляна Хавезова – Варна, д-р Светослав Дачев –Русе, д-р Ивайло Пресолски – Плевен, д-р Кирил Еленски – Пловдив, проф. д-р Петър Панчев – София, доц. д-р Борислав Китов – Пловдив, д-р Юлия Бянкова – Сливен, д-р Живко Желязков – Стара Загора, д-р Дафина Тачова – Благоевград, д-р Галинка Павлова – Варна.

Коментари