Публикация

Хемоглобинът обича цвекло и стафиди...

Всички знаят, че червеното месо е полезно за хемоглобина, но има и други храни, които помагат за балансиране на кръвоносната система.


Ето някои от тях:

Зеленчуци: цвекло, спанак, зелен грах, боб, зеле, ряпа, сладки картофи, карфиол, броколи, Цвеклото е най-доброто естествено средство за увеличаване на кръвните клетки, то има способността да регенерира желязо и активира червените телца, предоставяйки свеж кислород в кръвта.

Плодове: стафиди, сушени сини сливи, сушени смокини, кайсии, ябълки, грозде, диня. Цитрусовите плодове помагат за привличане на желязо. Те играят много важна роля в подобряването на кръвната картина.

Коментари