Публикация

Хоби срещу стрес

Всекидневието ви се е превърнало в безкрайно повтаряне на едно и също?


Сивотата и еднообразието завземат все по-голяма част от живота ви, а пролетта не ви радва като преди?

Не изпадайте в паника! Има решение и на тези проблеми. За да сложите край на баналността и да се отървете от работното напрежение, трябва да си намерите хоби.

Да, хоби – нещо, което да ви разтоварва и да прогонва стреса. Може дори да направите пролетно почистване и на съзнанието си.

Новият сезон е подходящо време за промени както в личен, така и в професионален план. Ако сте приключили с преподреждането на гардероба, може да се заемете и с живота си. Не ви караме да правите радикални промени като да се преместите в друг град и да започнете от нулата, а да добавите дребни неща във вашия собствен свят, които ще ви карат да се чувствате по-щастливи всеки ден.

Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите време за себе си. Запълнете свободните минути с нещо любимо, но не и традиционно – забравете за любима музика, препрочитана книга или редене на пъзели. Дори забравете за разкрасителните процедури, Да, правилно прочетохте – забравете за отражението в огледалото и помислете за сиянието в душата си.

Започнете да правите нещо с ръцете си – ръчният труд разтоварва мозъка и му помага да се освободи от тревогите. Не става въпрос да пренесете сто килограма пясък, а за някой артистичен проект.

Направете си сами гривна или обеци, защо да не започнете да рисувате. Не са важни резултатите, а желанието. Оплетете си шал или подредете цветната леха по картинка от списание.

Ако не сте сръчни с ръцете, винаги можете да се занимавате и с градинарство или пък се запишете на курс по испански, дори може да участвате в аматьорска театрална група.

Има курсове по готварство, по танци, по грънчарство. Опитвайте нови неща, а не се стремете само да усъвършенстване едно.

Мечтайте... Никога не е късно да си намерите хоби!

Коментари