Публикация

Консултативен център за диабета и във Варна

Регионален информационно-консултативен център към Българска асоциация диабет /БАД/ и Варненската асоциация на болните от диабет /ВАБД/ започва работа на ул. „Воден“ 18, съобщиха от асоциацията.


Откриването е на 27 март /вторник/ от 18.00 ч. Дейността на неправителствената организация е ориентирана към привличане на съмишленици в обществената среда, за да се намалят негативните последици при все по-големия брой заболели от диабет. Включването на Варна за откриване на център е реализация на приетата от Народното събрание на 14 ноември 2008 г. „Декларация за диабета“- за изграждането на „всеобхватна национална информационна система“ в полза на заболелите, припомни доц. Мария Брусева- председател на варненското дружество.

На ул. „Воден“ 18 диабетноболните ще получават необходимата им разностранна информация, обучение и консултации. Ще се изнасят беседи от водещи специалисти в областта на ендокринологията и други медицински сфери. Ще се организират обучения и практически занимания с ангажирани в европейски програми лектори.

Коментари