Публикация

Щастие със зелен лук, а сигурност - с боб

Храната оказва влияние не само на фигурата и здравето, но и на чувствата.


Вече сме ви споменавали за макробиотичното хранене, което помага на различните  органи, но сега ще ви разкажем и за възможността да регулирате емоциите си с продуктите, които слагате в чинията си.

Какво да хапнем за щастие?

Щастието и гневът са свързани с черния дроб. За да бъдете по-малко ядосани и нетърпеливи, трябва да нахраните черния дроб. Пролетта е сезон, който съответства на черния дроб, и по този начин всичко, което расте нагоре, ще спечели благоразположението на този орган.

Яжте пълнозърнести храни - ечемик, овесени ядки и т.н. Всички зеленчуци попадат в тази категория, особено листните зеленчуци, зелен лук, ряпа, листа от мента, репички и други.

За да пропъдим тъгата ...

Обърнете внимание на белите дробове. Съответстващият им сезон е есента, вкусовете трябва да са пикантни. Всички пълнозърнести храни и пикантни зеленчуци (като репичките), горчица и др. ще помогнат за освобождаване на мукуса от белите дробове. Зелените храни като рукола, броколи и магданоз са богати на хлорофил, който помага за разтоварване на негативните натрупвания в този орган.

Как може да се почувстваме по-сигурни?

Трябва да се погрижите за бъбреците. Техният сезон е зимата, а вкусът е солен. Всички храни, богати на магнезий, помагат за успокояване на нервите, всички продукти, полезни за сърцето, ще ви помогнат да се справите с несигурността.

Пълнозърнестите храни като просо, ечемик, елда, тофу, боб и други - трябва да присъстват в чинията ви. Бъбреците може и да обичат сол, но тя е вредна за тях. Ако прекалявате с нея, не само ще си навредите на здравето, но и ще се почувствате още по-несигурни. Употребявайте морска сол или някой от другите „полезни” алтернативи.

Коментари