Публикация

Месец на денталната профилактика и оралното здраве на децата

За шести пореден път Катедрата по детска дентална медицина при Медицински университет – Пловдив, с подкрепата на Българския зъболекарски съюз, организират Месец на денталната профилактика и оралното здраве на децата, който ще се проведе от 31 март до 30 април, под патронажа на Ректора на МУ-Пловдив – проф. д-р Стефан Костянев, дмн.


Инициативата има за цел децата да се възползват от възможностите за безплатни прегледи, консултации и лечение в катедрата по Детска дентална медицина, заяви професор Мария Куклева, ръководител на катедрата.

На 31 март /събота/, от 1030 часа на територията на катедрата ще се състои празник за децата „Красива усмивка”. На празника са поканени да участват и деца с увреждания на слуха, деца със специфични здравословни проблеми, както и деца в неравностойно социално положение от социалните домове в града.

На желаещите ще бъдат направени безплатни прегледи и специализирани консултации от високо квалифицирани преподаватели. Всички зали в катедрата разполагат с най-модерно оборудвани помещения за орална хигиена, в които деца и родители ще получат информация за правилното миене на зъбите. За целта са изработени мотивационни материали, които ще се раздават на децата.

За детската площадка на катедрата са закупени нови пързалка, люлки, топки и други играчки, които ще бъдат на разположение на децата. Всяко дете го очакват и подаръци. Аниматори ще се погрижат за доброто настроение на децата за да се съчетае профилактичният преглед с игра и забавление.

„Надяваме се тази година да има още повече деца, с “Красиви усмивки”, за които посещението при стоматолога да започва и завършва с УСМИВКА!” коментира професор Куклева.

Коментари