Публикация

Пикантно, люто, огън... полезно за сърцето

Добра новина за любителите на лютите чушлета.


Учени са установили, че веществата, които придават огнения вкус на чушките, помагат за намаляване кръвното налягане и лошия холестерол.

Това прави лютото приятел на сърцето. Подробните изследвания са открили как въпросните съединения влияят на гените, механизмите за формиране на холестерола и здравето на кръвоносните съдове.

Учените установили, че лютите чушлета са способни да попречат на лошия холестерол да се акумулира в организма и подпомагат разпадането му. Те още блокират действието на гените, което кара съдовете да се свиват и да пречат на кръвотока.

Изследователите са убедени, че лютото ще се включи успешно в борбата със сърдечно-съдовите заболявания, които са причина за много смъртни случаи в глобален мащаб.

Коментари