Публикация

Как да се справим с кърменето обясняват от Ла Лече Лига

Поредната безплатна лекция от Училището за кърмене на Ла Лече Лига в РЗИ – Варна ще се проведе във вторник от 10 часа.


Темата е „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.” Лекцията ще се проведе в заседателна зала 101 на 1-вия етаж в сградата на РЗИ.

Специалисти ще представят начините за предотвратяване и справяне с най-често срещаните трудности с кърменето, като разранени зърна, препълнени гърди, сънливо бебе, съмнения за количеството кърма и други. Лекцията е безплатна и отворена за всеки, който се интересува от темата, а след нея ще има възможност да се задават въпроси.

Вече повече от 4 години варненски майки-доброволки осигуряват помощ и подкрепа на бременни и кърмещи жени и техните семейства със съдействието на Ла Лече Лига. В града се провеждат безплатни лекции и срещи за кърмене, които са отворени за всички - бременни, настоящи и бъдещи майки и бащи, техните деца, както и всеки, който се интересува от темата.

Ла Лече Лига България е част от международната доброволческа организация Ла Лече Лига (ЛЛЛ), чиято над 55-годишна мисия е да подкрепя и насърчава майките да кърмят своите бебета чрез помощ от майки за майки, в допълнение към грижите на лекарите и други здравни работници.

Коментари