Публикация

Странните диети на звездите и защо не е полезно да ги спазваме

От кориците на лъскавите списания и от екрана ни се усмихват стройни и изящни красавици в перфектна форма.


Една част от извивките им са дело на компютърните технологии, но останалото е плод на ограничения, драконовски диети и изтощителни тренировки. Цената на славата не е никак малка, но лишенията често остават скрити от очите на почитателите.  

Няма магическо хапче, което да изпари онези две порции пай или допълнителната филия хляб на обяд, колкото и обяви да срещате за обратното.

Личностите, които попадат в светлините на прожекторите, често прибягват до диети, които понякога носят повече негативи, отколкото позитиви. Да, килограмите са свалени за отрицателно време, но на каква цена.

Лейди Гага, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспуун и Шерил Коул споделят, че отслабват като ядат бебешка храна.

Ето три странни диети, които помагат за намаляване на сантиметрите в талията, но не са сред най-полезните решения на проблема. По принцип драстичните хранителни режими се спазват кратко и е добре да се правят от напълно здрави хора, за да се избегнат дългосрочни проблеми.

Диета с кленов сироп
Изпълнителката Бионсе Ноулс е използвала тази диета, за да отслабне за филма си „Dreamgirls”. Режимът включва консумацията на комбинация от кленов сироп, лимонов сок и лют пипер. Помага за изчистването на токсините от тялото, за намаляване на теглото, но предоставя на организма под 500 калории на ден, което е твърде малко.

Отслабване с детска храна
Не една и две звезди твърдят, че дължат перфектната си фигура на бебешката храна. Лиз Хърли твърди, че този режим й позволява да намали приеманите калории и да излъже организма си, че хапва достатъчно. Ако се наложи тя яде само супа от кресон, за да свали „онези” сантиметри.

Тази диета обаче може да доведе до недохранване, предупреждават специалистите. Бебешката храна е предвидена да доставя необходимите хранителни вещества за деца, а не за възрастни, което означава, че изгребването на едно-две бурканчета зеленчуково пюре няма да заменят важните за здравето продукти.

Суровоядство
Деми Мур твърди, че тази диета е изключително добра и дава бързи резултати, но понякога се стига и до консумация на сурово месо, което е малко крайно, не мислите ли?! Освен това приемането само на сурови храни ограничава възможностите – изключват се  важни хранителни вещества.

Естествено има още безброй примери за странни диети, които не е нужно да спазвате, защото те не гарантират, че ще изглеждате като жените от списанията. Моделите за подражание, които се налагат през последните години, водят до проблеми с храненето при много млади момичета.

Ако искате да отслабнете трябва:

- да се консултирате с диетолог (той ще избере най-подходящия режим),
- да се храните балансирано,
- да спортувате,
- да имате позитивна нагласа за постигането на целта.

Ако не искате да ходите на лекар, което е препоръчително, защото може да има здравословна причина за натрупването на излишни килограми, може да пробвате различни режими и комбинации, като внимавате как се чувствате. Ако се уморявате и сте отпаднали след няколко дни диета и спорт, значи бъркате някъде.

И да си знаете - гладуването е вредно! Затова изберете друга алтернатива.

Коментари