Публикация

Помогнете на сексуалния си живот

Изненада! Дори перфектните двойки от екрана нямат горещ сексуален живот като на кино.


В истинския живот няма точни критерии, по които да се определи дали сексуалната активност в една връзка е висока или ниска, защото всичко зависи от партньорите.

Проблемът се появява, когато мъжът или жената започне да се притеснява, че сексът не е достатъчен.

Няма страшно, има решение и за това. Ето как да съживите отношенията в спалнята:

- Първо трябва да си набавяте достатъчно сън. Той е най-добрият афродизиак. Трябва да сте отпочинали и спокойни. Сексуалният ви живот не трябва да се превръща в една от задачите за деня. Интимността не може да се запише в график и да се очаква всичко да е нормално.

- Хубаво е и да поспортувате. Движението води до освобождаване на допамин, което повлича след себе си и други хормони (тестостерон), важни за либидото.

- Шопингът също се включва в грижите за сексулания живот. Няма лошо да похарчите малко пари (може и повече) за подходящо бельо, но такова, което харесва първо на вас, а после на партньора. Ако не се чувствате удобно, нещата няма да се получат. Сатен, дантели, коприна...

- При по-сериозен проблем – консултирайте се с лекар. Ако изпитвате болка при половия акт или нежелание за секс, може причината да е медицинска. Някои лекарства предизвикват намаляване на либидото като страничен ефект, хормоналните нарушения също могат да са виновни.

- Търпение, търпение и пак търпение. Няма за къде да бързате, не сте на състезание. Трябва да има взаимна толерантност. Ако единият партньор има проблем, то другият не трябва да го притиска. Учените казват, че сексът е като готвенето. Резултатът може да бъде невероятен, но е важно да се спазват стъпките.

Коментари