Публикация

Разкрасяване за ръце

Ръцете разкриват много повече, отколкото бихме искали.


Здравословното състояние и възрастта лесно се определят по вида на кожата. Ежедневната грижа за ръцете трябва да се превърне в навик, защото те са изложени на най-много вредни външни влияния.

Тъй като домакинската работа най-често се извършва от жените, ръцете им постоянно влизат в контакт с вода, което води до унищожаване на естествените масла на кожата. По-твърдата вода предизвиква по-бързо изсъхване на кожата на ръцете и тя губи своята красота.

Ето как да възвърнете младостта на ръцете си:


Масаж
Защо да масажирате ръцете си? Отговорът е лесен - енергичното триене стимулира притока на кръв към кожата, което помага да се излекуват нараняванията на епидермиса и да се подмладят дланите.

Какво можете да направите:
След измиване на ръцете, нанесете лосион или крем за ръце и започнете масажа. При полагане на лосиона, масажирайте пръстите и дланите като че ли си слагате ръкавица. Започнете от върха на пръстите си и продължете към дланта. След това направете същите движения и на горната част.

Вместо да използвате крем за ръце, можете да използвате растително масло, за предпочитане зехтин. Триенето ще помогне на естествените съставки да се абсорбират в кожата.

Скраб за ръце
Ако имате загрубели ръце, ги поставете над врящ съд с вода – все едно им правите парна баня, но внимавайте да не се изгорите. След няколко минути, когато кожата е значително омекотена, нанесете растително масло и царевично брашно и търкайте. Контролирайте натиска – внимателно, за да не нараните кожата си, но достатъчно силно, за да премахнете мъртвите клетки. Вместо царевично брашно може да използвате луфа.

Ако имате деликатна кожа, нанесете смес от растително масло и захар. Масажирайте нежно. Захарта се разтваря, затова може да се наложи да добавите още.
 
Ексфолирането на ръцете трябва да се прави веднъж седмично.

Ароматна баня за ръце
Потопете ръцете си за 10 - 15 минути в:

- чай от лайка,

- отвара от целина (вари се в продължение на 30 минути)

- картофена вода

Домашни маски
Маската се нанася на чисти и сухи ръце, покрийте с кърпа или си сложете памучни ръкавици. Оставя се да действа 30 минути, след това измийте маската с топла вода.

- Царевично нишесте и глицерин: Смесете 40 мл топла вода с 4 грама царевично нишесте и 56 грама глицерин.

- Маска с картофи: Смачкайте 2 небелени картофа; добавете 50 г. мляко и ч.л. зехтин. Омекотете ръцете си с малко топъл зехтин. Сложете памучни ръкавици. Ако е възможно, оставете маската през цялата нощ. Ефектите се увеличават, ако преди процедурата накиснете ръцете си в топла вода за 2-3 минути. Това ще помогне да се отворят порите на кожата.

- Маска със зехтин: Разтрийте маслиново олио на ръцете си, сложете памучни ръкавици (или чорапи) за цялата нощ. На сутринта, измийте ръцете си и ги хидратирайте с крем за ръце.

- Извара и слънчогледово олио: Смесете малко извара и няколко капки слънчогледово олио и втривайте в кожата.

- Майонезена маска: Намажете ръцете си с майонеза и си сложете гумени ръкавици. Измийте след 30 минути с топла вода.

- Маска с моркови: Настържете един морков на едрото ренде, добавете една супена лъжица сметана и една ч.л. зехтин. Разбъркайте добре и нанесете.

    Допълнително  
С цел да се възвърнете нормалния цвят на ръцете си, ги разтрийте с малко лимон, портокал, грейпфрут или краставица.
 

Коментари