Публикация

Животът е за живеене

Когато хората си изградят определена представа колко дълго ще живеят, подсъзнателно оказват влияние върху важни решения в живота си - като женитба, развод, аборт, раждането на дете, завършване на университет и др., сочи проучване на Британския кралски университет.


Учените смятат, че колкото по-дълго някой очаква да живее, толкова повече време инвестира в образование.

Ако човек вярва, че продължителността на живота му ще е кратка, може да реши да се ожени и да има деца по-рано, или да остане с партньор, с който имат проблеми, вместо да се разведе, за да не остане сам.

Трябва да сте наясно обаче, че е невъзможно да се каже колко дълго ще живее някой. Естествено има фактори, които играят роля в продължителността на живота, но универсална рецепта няма.

Отговорете си на следните въпроси – Какво е здравословното ви състояние в момента? Имате ли рискована работа? Вашите баби и дядовци живи ли са все още? Имате ли фамилна обремененост за някое заболяване – рак, диабет, сърдечни проблеми, генетични и др.?

Клон на еволюционната теория, известна като теория на историята на живота предсказва очакваната продължителност на живота, за да влияят върху важни решения в живота при хората, както го прави в живота на други животни.

Ние ви съветваме да оставите плановете за живота настрана и да започнете да живеете активно. Не бъдете зрители на собствения си спектакъл! 

Коментари