Публикация

Какво разкрива тялото ви?

Пълните устни и закръгленото седалище се свързват с положителните нива на добрия холестерол.


Изтъняващата коса и едрите бедра могат да ви поставят в по-благоприятна ситуация, ако проучванията са верни. Изследователи твърдят, че тялото дава улики за състоянието на духа,  личността и здравето, дори за отношението към приятелите и семейството.

Ето и други невероятни факти за здравето и характера.

Кафяви очи: Изследване на университета в Луисвил показва, че хората с кафяви очи са по-добри в дейности, за които се изисква бърза реакция (бокс например), докато тези с по-светли очи имат по-добри резултати в самостоятелните спортове – голф и др.

Намачкана мека част на ухото: Диагоналната гънка в меката част на ухото може да бъде ранен предупредителен знак, че сте по-застрашени от сърдечно-съдови заболявания.

Изтъняване на косата: Издайнически знак, че жената е родила в рамките на последните шест месеца - бременността и кърменето нарушават циркулацията на важни за растежа на косата хранителни вещества. Опадването на косата също може да означава ниско ниво на желязо в организма.

Пърхот:
Люспестият скалп може да е знак, че сте стресирани. Постоянното напрежение уврежда имунната система, което намалява способността на организма да се бори с гъбичките, които причиняват пърхота.

Студени стъпала:
Жените над 40, които имат студени крака, често имат понижена функция на щитовидната жлеза, която регулира температурата и метаболизма.

Набити, едри бедра: Хората с големи бедра имат по-малък риск от преждевременна смърт и сърдечни заболявания, сочи датско проучване.

Тънка талия: Хората с малки талии са склонни да бъдат много съвестни. Те са остават слаби с напредването на възрастта, защото имат повече самоконтрол и са по-добри в избора на здравословни храни.

Широк ханш: Жените с големи бедрата са склонни да бъдат по-разсеяни, според американски изследователи. Друго проучване разкрива, че рискът от рак на гърдата е по-висок сред жените, чиито майки са имали широки бедрата. Положителната страна на широкия ханш е, че се свързва с плодородието и увеличава шансовете за естествено раждане.

Закръглено седалище: Голямото и закръглено седалище се свързва с по-нисък риск от сърдечни заболявания и оптимистичен поглед. Също така намалява опасността от диабет, според изследвания в Оксфорд.

Голям нос: Хората с големи носове е по-малко вероятно да страдат от алергии и инфекции, грип. Експертите смятат, че това е така, защото вдишват по-малко замърсители (алергени/бацили).

Устни: Изследванията показват, че жените с тънки устни е по-вероятно да имат успешни дългосрочни взаимоотношения. Жените с по-пълни устни и голяма уста, от друга страна, са склонни да бъдат много популярни.

Коментари