Публикация

Подмладяващи храни

Повечето хора искат да изглеждат по-млади.


Битката с възрастта става все по-ожесточена с годините. Сред снаряжението са диети, кремове, упражнения, процедури, операции, терапии, специални техники и т.н.

Проучванията са показали, че хората, които хапват предимно растителна храна, изглеждат по-млади за възрастта си. Ако твърденията на учените са верни, то няма да ви навреди да внесете растително разнообразие в менюто си с антиеджинг прани, които да ви подмладят. Представете си младоликата и свежа кожа, на която годините не й личат.

Ето някои храни, които е добре да хапвате по-често:

Бадеми – заради високото си съдържание на витамин Е тези ядки от десетилетия се смятат за борци срещу следите на времето.  Бадемите са полезни за кожата, косата и ноктите. Тялото се нуждае от витамин Е, за да предпази клетките от свободните радикали. Хапвайте по шепа бадеми дневно и ще усетите разликата.

Орехи – тези ядки също са богати на витамин Е. Освен, че са полезни за мозъка, те и разкрасяват кожата. Изяждайте по една шепа и от тях.

Краставица – този воднист зеленчук е полезен за дехидратираната и уморена кожа. Може да си правите маски или салати – и в двата случая кожата ви ще има свеж и здрав вид.

Сусам – още един богат на витамин Е източник. Поръсвайте си салатите или го ползвайте като подправка в ястията.

Зелен чай
– това е здравословна алтернатива на кофеиновите напитки, за които е известно, че вредят на здравия тен. Чаят е богат на антиоксиданти и много други полезни вещества.

Алое
– сокът от алое е чудесно средство за подмладяване. У нас вече се продават и готови напитки с алое.

Вода – и накрая да не забравяме водата. Без нея кожата ви ще страда, а бръчките само това чакат. Пийте редовно вода, защото хидратирането е много важно за младостта на всички клетки в организма.

Коментари