Публикация

Здравословни начини за подслаждане на храната

Захарта е враг, от който човечеството трудно ще се отърве. Дори справянето със солта изглежда като лесна задача.


Желанието за нещо сладко трудно се изкоренява и често проваля диетите и на най-решителните индивиди. Ето някои предложения как да запазите сладките неща в живота си, без да трупате негативите на рафинираната захар.

Медът е много по-сладък от бялата захар и действа като здравословен заместител. Освен това е полезен при инфекции и настинки.

Стафидите могат да се добавят към всяко сладко ястие като подсладител, тъй като естествената им сладост е добър заместител на рафинираната захар.

Фурмите съдържат около 60% захар и колкото повече съхнат, толкова повече се изпарява водата от тях, което увеличава съдържанието на захар в тях.

Смокините също се използват вместо захар. Тяхната сладост е почитана още от времената, когато концепцията за захарта не е била известна на човека.

Плодове като ябълки, ягоди, боровинки, манго и ананас може да се сервират като десерти. Всичко, което трябва да направите, е леко да ги задушите в малко зехтин, добавете сладък плод (стафиди например) и малко вода.

Коментари