Публикация

Подберете правилните мазнини, за да сте здрави

Диетичните мазнини продължават да създават шум в света на здравословното хранене, но може да се изненадате от най-новите открития в тази област.


Ниското съдържание на мазнини в менюто може да не е толкова полезно, предупреждават учени.

Известно е, че мазнините са необходими компоненти в нашето хранене. Те са източник на незаменими мастни киселини, които организмът не може да произвежда, като омега-3, които укрепват здравето на сърцето. Освен това, някои витамини са мастноразтворими, т.е. те се разграждат, абсорбират или транспортират в организма чрез мазнините. Това са витамините А, D, E и K.

Американската сърдечна асоциация наскоро затегна своите препоръки за количествата наситени мазнини, които могат да се консумират дневно.

Какво означава това? Всички мазнини са с високо съдържание на калории, така че трябва да им се наслаждавате в умерени количества. Те не са ви враг, но трябва да сте внимателни, когато ги приемате.

Една балансирана диета елиминира или свежда до минимум изкуствените трансмазнини, използва минимално количество наситени мазнини за вкус, и се фокусира върху ненаситени мазнини, които се съдържат в растителните масла, семената, авокадото, ядките и рибата.

Коментари