Публикация

Бъди отговорен пациент, пази сърцето си!

Безплатна скринингова акция за наличие на сърдечно-съдови рискови фактори ще се проведе тази събота (21 април) в Пловдив.


Скринингът е част от кампанията „Пази сърцето си!” и ще акцентира върху значението на навременната профилактика и ранното лечение на този тип заболявания.

Инициативата се организира от Асоциация „Сърце”, Национална пациентска организация и Дружеството на кардиолозите в България.

Всички желаещи от 10:00 до 15:00 часа на площад Централен - пешеходната зона срещу Централна поща, пред паметника на Гюро Михайлов, ще бъдат консултирани за наличие на рискови фактори и фамилна обремененост за поява на сърдечносъдови заболявания.

На пловдивчани ще им бъде измерено артериалното налягане и ще получат информация за безплатните профилактични прегледи, които ежегодно могат да се направят при личния лекар. Хората с висок сърдечно-съдов риск ще бъдат насочвани към допълнителна консултация и преглед при специалисти кардиолози.

Инициативата е втората от серията акции, провеждащи се в София, Пловдив и Варна през месец април, в рамките на кампанията „Пази сърцето си!”. Те преминават под надслов „Бъди отговорен пациент!” и поставят акцент на личната отговорност на всеки към собственото си здраве.  

Коментари