Публикация

Неподходящият слънцезащитен крем може да отключи алергии

Слънцезащитният крем е задължителен, но той ще ви свърши работа само, ако е правилно подбран според типа кожа.


Ако много се страхувате и изберете твърде висок фактор, който не е подходящ за вас, може да си навлечете алергия. Това коментираха варненските дерматолози по повод Шестите пролетни дерматологични дни, които се провеждат в Златни пясъци.

По време на форума, в който се включиха над 200 участници, 40 фирми ще покажат най-модерните продукти, които са актуални на пазара. Ще се проведе и демонстрация на живо с терапия със стволови клетки. Процедурата отнема не повече от 15 минути, като в рамките на този срок се изтегля венозна кръв от пациента, центрофугира се и се прилага върху несъвършенствата на кожата или за попълване на бръчки, обясниха специалисти.

Те са категорични, че това е много по-щадящ и удачен метод на терапия, тъй като няма странични ефекти, каквито е възможно да възникнат години след поставяне на филъри.
Разбира се една от най-дискутираните теми на форума е нарастването на броя на пациентите с рак на кожата. През последните няколко години са регистрирани до три пъти повече случаи. Една от причините за тази диагноза са слънчевите изгаряния през детството.

„Добре е, че днес думата „фотопротектор“ вече не е чужда на хората, но все още съществува проблем с прекомерното излагане на слънце. Много хора, дошли край морето за няколко дни, прекарват на плажа по 8-10 часа, което е недопустимо“, коментираха още специалистите.

Коментари