Публикация

Безплатни мамографски прегледи

„Специализираната болница за активно лечение по онкология” стартира кампания за профилактика на рака на гърдата – най-разпространеното онкологично заболяване при жените.


От изключително значение за успеха на лечението е ранното диагностициране на рака. Нерадостната статистика сочи, че у нас всеки ден от рак на гърдата заболяват почти 10 жени, а 3 на ден умират.

Кампанията е насочена към здравно неосигурени, здрави жени без оплаквания, с последен преглед преди повече от 1 година, от 45г. до 65г.

Безплатните профилактични мамографски прегледи на млечни жлези ще бъдат в периода 25.04 – 8.06. Предвижда се да бъдат прегледани 400 здрави жени. Кампанията се ангажира само с диагностика, без лечение.

Прегледите ще се извършват  само с предварително записване - на тел.  02/ 8076 259 от 13,30 ч. до 16,30 ч  всеки работен ден.

Консултацията ще бъде в  Отделение по образна диагностика, ет. 2, кабинет №9,  от 13,30 ч. до 16,30 ч. , всеки работен ден, след попълване на анкетна карта и информирано съгласие.

Резултатите ще се получават на следващия ден от регистратурата на отделение Образна диагностика от  10ч до 12 ч .

Кампанията се осъществява с подкрепата и със средства от благотворителен търг, организиран от AstraZeneca.  

Коментари