Публикация

Открити безплатни срещи за проблемите на простатата

Три открити безплатни информационни срещи за проблемите на простатата ще се състоят тази седмица в 2 града у нас, като част от кампанията за мъжко здраве „Отиди на преглед“.


Кампанията стартира в началото на април със срещи в градовете Сливен и Монтана. Среща бе проведена и в Ямбол.

На 25 април (сряда) от 11.00 ч. ще се състои открита среща с д-р Лъчезар Смилков за проблемите на простатата в Народно читалище "Добри Войников" в гр. Шумен (пл. Възраждане №4).

На 27 април (петък) от 15.00 ч. е срещата в гр. Бургас - с д-р Николай Миринчев в Пенсионерски клуб "Морски звуци" (ул. Демокрация 46).

Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами. Кампанията “Отиди на преглед” е свързана със заболяването доброкачествена хиперплазия на простатата и разясняване на ползата от навременното и диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.

В рамките на кампанията през цялата година ще бъдат провеждани открити, напълно безплатни срещи в различни региони в България, с общопрактикуващи лекари и специалисти-уролози. Подробности могат да бъдат научени и на националната безплатна телефонна линия 0800 18 187, която е отворена всеки делничен ден от 9.30 до 11.30 ч.

Инициатори на кампанията “Отиди на преглед” са Българското урологично дружество, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Българският червен кръст, със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.

Коментари