Публикация

Витамини и микроелементи за бъдещи майки

Жените, на които им предстои да станат майки, трябва да приемат определени полезни микроелементи.


Ето някои от веществата, които са важни за правилното развитие на бебето:

Фолиевата киселина
(витамин B9) играе съществена роля за развитието на нервната система и за нормалния растеж на плода. Европейските здравни власти препоръчват 400 микрограма дневен прием на витамин В9 преди планирано забременяване, за да се предотврати рискът от тежки малформации на гръбначния стълб на плода.

DHA принадлежи към групата на омега-3 киселините. Тя играе ключова роля в развитието на мозъка и ретината на бебето. По време на бременност и кърмене нуждата от DHA е изключително голяма. А недостатъчният прием отнема от резервите на майката.

Витамин D3 спомага за свързването на калция по време на бременност. Неговият прием спомага да се предотвратят намаляването на костната маса на майката и дългосрочните последици от това (остеопороза).

Йодът изпълнява важни функции в много хормонални процеси и е от съществено значение както за здравето на майката, така и за развитието на нервната система на ембриона.

Огестан съдържа само тези съставки, които са абсолютно необходими за бременните и кърмещите жени, както и за тези, планиращи бременност.


Коментари