Публикация

Послания за отговорен избор в любимите заведения на младежите

„Ти избираш” започва иновативна кампания за разпространение на спечелилите послания в конкурса за слогани за отговорно сексуално поведение, създадени от и за млади хора.


Трите послания вече могат да бъдат намерени под формата на стикери с QR код в 25 любими на младите хора заведения в София, Пловдив, Велико Търново и Бургас, избрани след специално проучване.

Чрез сканиране на кода със смартфон, всеки има възможността да сподели своя отговорен избор с приятелите си във Facebook и Twitter, както и да отбележи местоположението си на интерактивната карта на страницата на сдружението (тук). На потребителите на приложението се предлага и да участват в бъдещите инициативи на U CHOOSE.

„Избрахме този подход, защото вярваме, че с комбинацията от авторски послания на младите хора и избрани от тях места, успяваме да ги достигнем качествено. Според нас младите хора трябва да могат сами да контролират изборите, които правят за себе си и своята общност.“, сподели председателят на Управителния съвет на „Ти избираш“, Станислав Додов, в началото на кампанията.

Интерактивното приложение ще функционира до края на месец май.

Кампанията „Ти избираш" се реализира от младежко сдружение U CHOOSE и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), с безвъзмездната финансова подкрепа на MSD. Конкурсът за слоган е доказателство, че в България има много млади хора, които са креативни, замислят се за важните неща и имат желание да участват в открити дискусии, за да се чуе техният глас. 

Коментари