Публикация
Какво е общото между индийската кухня и рака?
Британски учени твърдят, че пикантната подправка къри може да заеме важна роля в битката с рака на дебелото черво.
Подправката, която се използва предимно в индийската кухня, има обещаващо бъдеще като оръжие срещу втория по смъртност рак в света.
Участниците в проучването приемали таблетки с висока доза куркумин в комбинация с традиционните методи за лечение.
Резултатите показали, че кърито подсилва ефектите от лечението и подпомага унищожаването на раковите клетки.
Предстоят още изследвания, за да се установят безопасността и ефикасността на въпросните таблетки с куркумин, но учените са обнадеждени, че ако резултатите са положителни при по-големите тестови групи, то кърито ще се включи в борбата с този вид рак.
Коментари