Публикация

На един дъх...

Човечеството е на едно вдишване разстояние от перфектната фигура или поне така смятат създателите на идеята за храна, която се вдишва.


Според тях скоро ще можем да слезем от бягащата пътечка и да изхвърлим книгите с диети, защото бъдещето ни е подготвило нов начин на удовлетворяване на консуматорските ни желания.

Представете си, че сутрин вдишвате необходимата доза кафе, обогатена с витамин В, без да се притеснявате, че ще прекалите със захарта или сметаната. Следобед, когато ви дояде нещо сладичко, вдишвате ванилово кексче, което дори няма да се доближи до бедрата ви.

Американски учени по биомедицинско инженерство вече са разработили малки флакончета с кофеин за дишане. Има и шоколад, дори кексчета, които са в опаковки не по-големи от червило или електронна цигара. Не съдържат калории, стимуланти, диуретици или мастни блокери.

Въпросът е дали човечеството ще успее да се откаже от ароматното парче торта с богата сметанова глазура и много шоколад и да го замени с няколко вдишвания синтетичен аромат на нещо сладко.

Само времето ще покаже дали храната за вдишване ще спаси света от затлъстяването. Като за начало любезно ви молим да оставите цяла онази вафла, която стои кротко в чекмеджето на бюрото ви, и да се разходите на чист въздух.

Коментари