Публикация

Домашни средства срещу пърхот

Пърхотът се появява както при суха, така и при мазна кожа.


Натрупването на мъртви клетки по скалпа може да блокира неговите пори, което затруднява притока на мазнини към косата. Тогава, въпреки мазния скалп, косата става безжизнена.

Ако не е в много тежка форма, срещу пърхота помагат натурални домашно приготвени средства.

Този проблем за кожата на главата се проявява със сърбеж и отделяне на бели люспи, които падат по раменете и гърба. Той може да причини възпаление на скалпа, косопад, акне и сърбежи по кожата.

Пърхотът представлява мъртви клетки, които се отделят и които се заместват от нови клетки. Това е нормален процес за човешката кожа.

Понякога обаче pH балансът на скалпа се нарушава. Тогава пърхотът се натрупва по скалпа и пада във вид на бяло-жълтеникави люспи.

Затоплете 30-40 милилитра кокосово масло, прибавете 2-3 скилидки чесън и 3-4 зърна черен пипер. Охладете и наложете сместа върху скалпа за през нощта.

Измийте косата с мек шампоан. Прилагайте тази процедура 2 пъти седмично в продължение на 1 месец. Пърхотът ще изчезне и косата ви ще се заздрави.

Два пъти седмично си правете маска на косата с мляко от един кокосов орех и преспивайте с маската.

Преди да си легнете, масажирайте кожата на главата с кокосово масло и няколко капки евкалиптово масло. Измийте косата сутринта. Процедурата трябва да се повтаря 2 пъти в седмицата в продължение на 1-2 месеца.

Масажът на главата е важна част от лечението, защото той стимулира притока на кръв към скалпа и помага за отстраняването на мъртвите клетки.

Сокът от лимон също помага за възстановяването на pH баланса на кожата на главата. Сложете няколко капки лимонов сок в 15-20 милилитра кокосово масло и втрийте в косата, преди да си легнете.

Измийте косата сутринта. След няколко процедури балансът ще се подобри и образуването на пърхот ще намалее.

Коментари