Публикация

В гардероба - пъстри щампи и пастелни тонове

Модните колекции за сезона се оказаха богати на ярки цветове, изискани щампи и фриволни модели. Връщат се кожените сака с къси ръкави, плоските платформи на обувките и прилепналите пъстри панталони, най-вече със змийски шарки. Какви са акцентите на сезона:



Синьо
Особено актуални са нежните тонове от кутийките на ювелирната марка Tiffany&Co, получили романтичното наименование tiffany blue, сочното индиго за независимите и силни натури, бруталното тъмносиньо за бизнес дами и жени вамп. Удивително богатата гама е за всеки. И стари, и млади, и брюнетки, и блондинки ще изглеждат еднакво добре със сините развяващи се рокли, вталени тренчкоти и къси жакети като в колекциите на Stella McCartney, Prabal Gurung, Valentino, Burberry и Alexander Wang.

Бюстиета
Истинска радост за мъжкото око през идващия сезон ще са бюстиетата, които на практика узаконяват носенето на бельо пред външни хора. Без съмнение модната тенденция е само за млади, стройни и стегнати девойки. И задължително – с тен. Дантелени, сатенени, копринени, с кройка на корсет бюстиета украсиха пролетно-летните колекции на Prada, Costume National, Miu Miu, Сhanel, House of Holland, Donna Karan Collection, Viktor & Rolf и, естествено, на законодателите в жанра – италианците  Dolce&Gabbana.

Щампи
Въпреки прогнозите щампите отново са на ход, още по-ярки и наперени, засенчвайки всички други декоративни аксесоари. През сезона цветни букети и плодове ще украсяват не само блузите и роклите, но и най-малките детайли от гардероба на дамите. Щампи от главата до петите е новият призив на дизайнерите и най-вече на Matthew Williamson, Julien Macdonald, Jonathan Saunders, Basso & Brooke, Peter Pilotto. Източни мотиви, румени ябълки и кокетни кученца украсяват всяка част от модните тоалети - от шнолите за коса до токчетата на обувките. Автомобилната тема също шества по подиумите - в новата колекция на Prada и чантите, и роклите са украсени с ретроавтомобили.

Пастелна палитра
Заедно със синьото и вечното бяло на мода отново са бонбоненото розово, бледозеленото и оттенъкът на лимонен мус – нежни пастелни тонове. Ще ги видим както на леките летни туники и шорти, така и върху връхните дрехи за по-прохладни дни. Най-добрите варианти ще видите в колекциите на House of Holland, Christopher Kane, Louis Vuitton, Alexander McQueen, Erdem, Valentino, Chanel и Prada.

Кожа
Ще попитате на кого му е нужна през лятото. Всъщност кожата е толкова популярна през последните години, че даже през лятото моделиерите се сещат за нея. По-дишаща, като мрежа или с прорези, но тя присъства неотменно в колекциите на Hervé Leger, Giles, Christian Dior, Maison Martin Margiela, Chanel, Valentino, Celine и Balmain.

Джинси от питон
Доста смела, но и много сексапилна дреха дефилира в света на модата. Сара Джесика Паркър и Кейт Мос разхождат изкусителни тела в джинси с щампа на питон, а по подиумите можете да ги видите в колекциите на дизайнерите James Long, House of Holland и Givenchy.

Аквастил
Не можем да подминем и морската тема. На мода излизат щампите, изобразяващи морския свят. На модния подиум ще ги видите в моделите на Salvatore Ferragamo, Giorgio Armani, Kenzo, Givenchy, Versace и дори при такива привърженици на класиката като Chanel и Alexander McQueen.


Коментари