Публикация

Кикбокс – спорт и самозащита

Кикбоксът е забавен начин за изразходване на калории и енергия. Ползите обаче са далеч по-големи.



Ако никога не сте пробвали този спорт, то трябва да опитате поне веднъж. Най-вероятно ще се влюбите в тази тренировка, но ако още имате съмнения, прочетете следните положителни факти:


- Ще научите техники за самозащита – умението да ритате и удряте ще ви даде чувство на сила и увереност. То винаги може да ви е от полза в реалния живот.


- Ще подобрите координацията и баланса си – повечето кикове (ритници) в кикбокса се извършват на един крак, а това подобрява едновременно и баланса, и координацията. Това ще ви помогне да се научите да стабилизирате тялото си, а това намалява риска от падания и травми. 


- Ще повишите самочувствието си – кикбоксът ще ви помогне за много неща едновременно. Ще оформите фигурата си, ще научите някои движения за самозащита, ще придобиете вътрешна и външна сила, което определено ще подобри самочувствието ви.


- Ще изгорите много калории – кикбоксът изгаря по около 500 калории на час (може да се достигне и до 800). Тази тренировка е насочена към ръце, рамена, корем, бедра и седалище. Този спорт е и идеално антистрес средство.

Коментари