Публикация

Болест ли е вегетарианството?

Вегетарианците по света изпаднаха в шок, когато разбраха, че Световната здравна организация ги е обявила за хора с психични проблеми.


Представителите на движението за хуманизъм и здравословен начин на живот се оказаха в списъка на пациентите, които според експертите се нуждаят от спешна психиатрична помощ. Авторитетни специалисти от организацията проведоха наскоро семинар, на който обявиха разширения списък на заболяванията, с които трябва да се борят психиатрите.

Списъкът беше попълнен с вегетарианството и суровоядството, които попаднаха в компанията на други здравословни проблеми под определението „разстройство на навиците и наклонностите”. Привържениците на безмесната диета бяха обявени за невменяеми неслучайно. Повод стана неотдавнашен инцидент в испанския град Малага, където местно семейство докара децата си до кома, забранявайки им да ядат месо, както и всякакви продукти, подложени на термична обработка.

Децата били спасени от съседи, които извикали полиция и лекари. А родителите били изпратени на лечение в психиатрия.

Публикуваният от Световната здравна организация документ предизвика бурни протести сред привържениците на безмесните ястия по целия свят, а американският портал Seattle Pi публикува списък на знаменити вегетарианци, между които са Бил Клинтън, Алек Болдуин, Пол Макартни и много други.



Коментари