Публикация

Филми на открито информират за вредите от цигарите

На 31 май, четвъртък, от 16 часа в градинката пред Народния театър ще се проведе събитие, което има за цел да информира населението за вредите от активното и пасивно тютюнопушене.


Инициативата се организира от Министерство на здравеопазването, Столична община, Столична РЗИ и Медия Експерт Груп 2011.

На събитието ще бъдат представени филми за вредата от тютюнопушенето в дома, на работното място, за нуждата от въвеждането на пълна забрана в закритите обществени  места и обществения транспорт. Ще бъдат дадени и съвети за това как да се откажем окончателно от вредния навик. След прожектирането на филмите са предвидени викторини с въпроси и отговори и много награди. Ще бъдат разпространявани информационни материали – брошури, листовки, стикери, анкетни карти. Събитието в София е част от национална кампания, която се проведе в 19 града на страната.

Информационната кампания в София се организира съвместно с редица други активности по повод Световния ден без тютюнопушене – 31 май.  Посетителите ще могат да измерят различни показатели на белия дроб като капацитет, еластичност, количество въглероден монооксид в издишания въздух, ще могат да намерят информация за програми за отказване на тютюнопушенето и др.

Партньори на кампанията са Столична община, Комисия за защита на потребителите, Регионална здравна инспекция, браншови организации, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии, лидери на мнение, лекари, журналисти.

Коментари