Публикация

Безплатни очни прегледи за деца

Ранното диагностициране и лечение на някои очни и зрителни заболявания имат решаващо значение за пълноценното развитие на зрителната система при децата.


Осъществяването на профилактични прегледи в детска възраст е важно по няколко причини: децата не могат да съобщят за наличието на зрителен проблем, голяма част от детските очни заболявания протичат без ясно различими симптоми за родителите, а ранното диагностициране на някои очни и зрителни заболявания и навременното им лечение, са решаващи за пълноценното развитие на зрителната система на детето.

На 31 май (четвъртък), по случай Международния ден на детето, от 8 до 14 ч., в Детски очен кабинет на УМБАЛ ,,Александровска” ще се извършват безплатни прегледи на деца. Направление за офталмолог не се изисква.

Телефон за предварително записване: 02/9230 576, 9230 432

От края на миналата година Детски очен кабинет на Александровска болница разполага с нова медицинска апаратура. Кабинетът е оборудван с нов тест проектор за изследване на зрителната острота, нов стереотест и нов компютърен рефрактометър /оптичен уред за измерване на междузеничното разстояние, за определяне на оптични дефекти, диоптри и кривина на роговицата/.

Коментари