Публикация

Софийската инфекциозна болница с нов рентгенов апарат

Университетска специализирана болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести (УСПАЛИПБ) вече разполага с нов модерен рентгенов апарат MULTIX Swing на Siemens.


Апаратът е закупен със средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването, които възлизат общо на 170 000 лева за строително-ремонтни дейности и закупуване на апаратура за нуждите на болничното заведение.

Болницата обслужва пациенти от столицата и цяла Северозападна България. През отделението по образна диагностика годишно преминават около 5 000 пациенти.

Рентгенографичният апарат е с функционални възможности за дигитализиране и изцяло отгoваря на световните медицински стандарти. Апаратът разполага с рентгенова защита, която води до минимално облъчване на пациента, осигурява високо качество на образа и същевременно удължава живота на рентгеновата тръба.

Благодарение на своя ергономичен дизайн и на лесната за управление конзола, прегледът на пациента протича с удобство. Рентгенът е подходящ за пациенти с наднормено тегло.

Коментари