Публикация

Не бройте калории, забравете захарта... и още полезни съвети

Забравете старите съвети за диети и упражнения! Запознайте се с новите теории и предложения на специалистите.


Коремните преси - загуба на време
Стар съвет: Правете коремни преси
Ново правило: Правете лицеви опори

Скорошно американско проучване е установило, че коремните преси са загуба на време. Те няма да стегнат стомаха ви. В действителност, когато правите стотици повторения, коремните мускули може да нараснат и да получите коремче.

По-доброто упражнение за поддържане на плосък стомах са лицевите опори. Те въздействат на корема, ръцете, краката и гърба.

Не мрънкайте за калории
Стар съвет: Броене на калории
Ново правило: Броене на въглехидрати и протеини

Зарежете броенето на калории в полза на изчисляването на съдържанието на протеини, въглехидрати, фибри и мазнини в храната. Един бонбон тип маршмелоу (приличат на малки дунапренени топчета) има нула мазнини, но е пълен със захар, която се превръща в мазнини, след като веднъж сте го изяли - захарта кара тялото да съхранява мазнини и се нарушава нивото на кръвната захар, което води до увеличаване на чувството на глад.

Едно авокадо има високо съдържание на мазнини, но от полезните за сърцето полиненаситени, и също е пълно с незаменими мастни киселини. Те помагат на тялото да изгаря мазнините, особено около талията и корема.

Всяко хранене трябва да се балансира, така че да съдържа една добра смес от протеини, въглехидрати, фибри и мазнини.

Мммм... захар
Стар съвет: Диета с ниско съдържание на мазнини
Ново правило: Диета с ниско съдържание на захар

Ниското съдържание на мазнини е диетична мантра от години, но сега трябва да бъде заменена от ниско съдържание на захар.

Захарта се е използвана като лакомство и в малки количества никога не е била проблем. Днес обаче повече от една трета от калориите, което консумираме, идват от захар или бяло брашно, което е високо рафиниран продукт и действа точно като захарта в организма.

Мазнините не са проблем – захарта е. Тя е най-лошото нещо, което можем да имаме в нашата диета, защото бързо се превръща в мазнини, насърчава натрупването на мазнини около талията, кара ни да се чувстваме по-уморени, причинява бръчки и изхвърля витамините от нашето тяло.

Спрете сладките храни - бисквити, кексове и сладкиши. Също така, избягвайте малко очевидните захарни капани като белите въглехидрати (хляб, тестени изделия и др.), Алкохолът и храните, продавани като "с ниско съдържание на мазнини", също са в черния списък, тъй като те често са богати на захари.

Не се претоварвайте
Стар съвет: Потене във фитнеса
Ново правило: Релакс

Ако искате да отслабнете, слезте от бягащата пътечка и го карайте по-леко.

Последните проучвания показват, че намаляването на кардио упражненията (всяко действие, което ви кара да се потите - бягане, тенис, колоездене), вдигането на тежести или практикуването на йога ще ви помогнат да изгорите повече калории.

Прекаляването с кардиото може да забави загубата на тегло. Това е така, защото тези упражнения стресират цялото тяло. Когато сме стресирани, телата ни се наводняват със стрес-хормона кортизол, който насърчава съхранението на мазнини.

Запишете се на йога или пилатес. Това ще ви помогне да намалите стреса в системата, което ще активира способността на организма да изгаря мазнините. Масажът има същия ефект - той насърчава тялото да гори излишните калории.

Коментари